specialist in air
 
specialist in air
 

Vostermans Ventilation participeert aan het project High Tech Greenhouse 2020

Op initiatief van LIOF en de Floriade is een plan opgesteld voor een geïntegreerd en innovatief tuinbouwproject: High Tech Greenhouse 2020. Hierin worden innovatieve oplossingen op het gebied van klimaat, energie, licht, substraat en water gecombineerd tot een integraal hightech glastuinbouwsysteem. Vostermans Ventilation participeert aan dit project als onderdeel van de 17 Nederlandse en Duitse innovatieve bedrijven en kennisinstellingen.

 

Project 

high tech greenhouseHet project heeft een INTERREG-subsidie toegekend gekregen en wordt mede gefinancierd door de provincie Limburg en het ministerie van EL&I. Het gaat om een totaal investeringsvolume van 3,4 miljoen euro waarvan ruim één miljoen gefinancierd wordt door de zeventien partners.

 

 

 

 

Vijf deelontwikkelingen van de hightech proefopstelling worden gerealiseerd in een glastuinbouwbedrijf in Greenport Venlo. Daarnaast wordt een tweetal deelproeven ingericht bij glastuinbouwbedrijf Hanka in het Duitse Kempen. Na evaluatie worden vervolgens alle deelontwikkelingen gecombineerd en geïntegreerd in een volledige proefopstelling die in praktijk getest wordt. Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen om binnen enkele weken met de eerste proeven in de kas bij Hanka te starten.

   

Partners

 

Na afloop van de projectlooptijd, medio 2014 worden de onderzoeken bij twee glastuinders waar de proefopstellingen, staan voortgezet.  De proefkas is na de afronding van het project beschikbaar voor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en studie en opleidingsactiviteiten. Participanten aan High Tech Greenhouse 2020 zijn: ISIS-IC GmbH, Elektro Limburg BV, Grodan, Hoogendoorn Automatisering BV, Vostermans Ventilation BV, Pentair Haffmans BV, Intelli-labs Deutschland, Patron AEM BV, Water IQ BV, Phenospex GmbH, Doppelbauer Anlagentechnik, Innocom-IT, HochschuleRhein Waal, Wageningen UR Glastuinbouw, Hochschule Niederrhein, Forschungszentrum Juelich,TNO, Greenport Venlo Innovation Center en Regio Venlo Floriade 2012 BV.

 

Lees meer op:

http://www.greenportvenlo.nl/artikel/34-miljoen-voor-ontwikkeling-high-tech-greenhouse-2020

 

 
naar overzicht

Meer informatie:

Bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met ons Vostermans Ventilation team via:

Tel : +31 (0)77 389 32 32

...

Contact

 


Nieuwsbrief

 

nieuwsbrief

 

Aanmelden nieuwsbrief

shaping the future

© All rights reserved. Vostermans Companies is not responsible for inaccurate or incomplete data.
In case of any questions and/or remarks please contact ....