shaping the future
 

Floriade Innovatie Cluster: tuinbouw voor de toekomst

Innovatiecluster Floriade Innovatieve ketenpartners tonen hoe je met integratie het maximale uit de kas haalt.

 

Consumentenvoorkeuren en wereldwijde uitdagingen beïnvloeden de manier waarop voedsel nu en in de toekomst geproduceerd wordt. Hightech tuinbouw biedt dé oplossingen voor morgen. Voor wie geïnteresseerd is in de innovaties achter duurzame hightech tuinbouw, biedt een bezoek aan het Innovatie Cluster op de Floriade en de High Tech Greenhouse 2020, interessante inzichten.

 

De wereld staat de komende decennia voor een aantal grote uitdagingen, waaronder een toenemende bevolkingsgroei en grondstofschaarste. Deze uitdagingen hebben grote invloed op de manier waarop voedsel nu en in komende jaren geproduceerd wordt. Daarnaast geven consumenten steeds vaker de voorkeur aan kwalitatief hoogwaardige verse producten die niet alleen gezond en veilig zijn, maar ook duurzaam geteeld zijn. Het 'Innovatieve Cluster' in het Huis van de Smaak op de Floriade laat zien hoe de Nederlandse tuinbouwsector dit mogelijk maakt.

 

Topsector Tuinbouw

De Nederlandse regering heeft de glastuinbouwsector onlangs als een van de tien topsectoren in Nederland aangewezen. In de komende jaren zal de Nederlandse regering investeren in innovatieprojecten om de Nederlandse tuinbouwsector te versterken. Deze innovatieprojecten richten zich op onderwerpen als 'Meer doen met minder', 'Voedselveiligheid en -zekerheid', 'Gezondheid en welbevinden' en 'Een samenwerkende waardeketen'. In het verlengde van deze projecten werken diverse ketenpartners uit de tuinbouwsector dit jaar samen om op de Floriade het verhaal van duurzame Nederlandse glasteelt te vertellen, Samen vormen deze partijen - Grodan, Hellebrekers, Hoogendoorn, Elektro Limburg, Pentair Haffmans, TNO, Vostermans Ventilation, Water IQ en Wageningen UR Glastuinbouw - het 'Innovatie Cluster', dat een stand heeft in het Huis van de Smaak.

 

Het 'Innovatie Cluster'

De stand van het 'Innovatie Cluster' heeft als thema '100% Efficiëntie' en is opgedeeld in acht delen. Elk deel legt een innovatieve oplossing uit die bijdraagt aan een duurzame teelt. De verschillende elementen worden echter als een geheel gepresenteerd. Dit symboliseert de kracht van de samenwerking tussen tuinbouwleveranciers, kennisinstellingen en telers. Door samen te werken en oplossingen te synchroniseren wordt de mate waarin er duurzaam geteeld wordt, veel groter. Dankzij deze samenwerking en dankzij de toegewijde zorg van telers voor hun planten, kunnen consumenten gezonde, veilige en smakelijke groenten eten, die op een duurzame manier geteeld zijn.

 

High Tech Greenhouse 2020

Voor professionele bezoekers uit de tuinbouwsector bestaat de mogelijkheid om in de nabije toekomst, een bezoek te brengen aan een tuinbouw innovatieproject in de omgeving van de Floriade. In deze hightech kas, kunnen bezoekers zien hoe de diverse oplossingen, waaronder de oplossingen die in het 'Innovatie Cluster' gepresenteerd worden, geïntegreerd zijn. In de komende drie jaar worden deze geïntegreerde oplossingen getest om de 'best practices' voor toekomstige innovaties in de glastuinbouwindustrie te verkrijgen.

 

De Floriade

De Wereldtuinbouwtentoonstelling, Floriade, vindt dit jaar plaats van 5 april t/m 7 oktober in Venlo. De Floriade wordt sinds de jaren zestig elke tien jaar in Nederland georganiseerd en dit is alweer de zesde editie. Tijdens de Floriade demonstreren meer dan honderd exposanten uit tientallen landen verschillende manieren waarop tuinbouw bijdraagt aan een betere wereld. Het tentoonstellingspark bestaat uit vijf unieke themawerelden die door bosrijk gebied met elkaar verbonden zijn. Deze verschillende werelden laten de bezoekers de natuur en voedsel op verschillende manieren zien, voelen en ervaren.

 

 
naar overzicht

Meer informatie:

Bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met ons Vostermans Ventilation team via:

Tel : +31 (0)77 389 32 32

...

Contact

 


Nieuwsbrief

 

nieuwsbrief

 

Aanmelden nieuwsbrief

shaping the future

© All rights reserved. Vostermans Companies is not responsible for inaccurate or incomplete data.
In case of any questions and/or remarks please contact ....